Visie

 

Onze visie:

De basis in onze zwemles is dat we een vertrouwensband opbouwen met ieder kind, van waaruit zij zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Wij leren een kind de zwemvaardigheden aan op eigen tempo en vermogen. In onze lessen bewegen wij mee met de ontwikkeling van een kind.

Dit in plaats van lesgeven vanuit een theorie. Dit doen wij omdat ieder kind andere ervaringen heeft met water en elk kind zich op zijn eigen manier ontwikkeld.
Wij geven les bij de kinderen in het water om de zwemvaardigheden beter te kunnen ontwikkelen.

Omdat communiceren dan makkelijker gaat, kan er  beter begeleiding gegeven worden tijdens een oefening en voelen de kinderen zich over het algemeen prettiger.

Lukt het even niet of vindt uw kind een onderdeel super spannend? Dat geeft niet. Misschien lukt het een van de volgende lessen wel.  Ondertussen oefenen we verder met de vaardigheden die hij of zij al wel durft of kan. Dit doen wij om hun zelfvertrouwen te behouden of te versterken.

Blijven de zwemlessen toch heel erg spannend?  Geef dit dan aan. Dan  gaan we samen met u  kijken wat we het beste kunnen doen.  Voor de ene kunnen enkele privé lessen bijvoorbeeld een oplossing zijn, voor de ander kan het prettiger zijn om even een zwemlespauze in te lassen.

Voor iedere situatie is er wel een oplossing te vinden. Dit zullen wij altijd met u bespreken. Ook als ons iets opvalt.

 Door kind en plezier bij onze zwemlessen centraal te zetten en er zo voor te zorgen dat leerlingen zich beter kunnen ontspannen voor en tijdens de lessen, kunnen we ieder kind beter de verschillende zwemvaardigheden aanleren.

Daarom mogen de kinderen voor het einde van de les ook nog even spelen. Dan is het nu al leuk voor de volgende keer. 

 

Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind, elke keer zijn best doet. Er zijn echter verschillende factoren die we als verzorgers of begeleiders mee moeten nemen bij de ontwikkeling van een kind:

De omgeving, het verwerken van prikkels, de tijd van het jaar, de lichamelijke en/of geestelijke ontwikkeling(en), vermoeidheid, noem maar op.  Voor iedereen zijn deze verschillend.

Daarom staat bij ons uw kind centraal. Én zijn we er voor, samen met u als ouder/verzorger,  om zwemles tot een succes te maken. Uiteraard met als doel het behalen van het zwemdiploma!

We hebben een leerlingenvolgsysteem waarin te zien is wat we geoefend hebben, waaraan nog iets vaker geoefend moet worden én natuurlijk wat je al kan! :-)