ABC Zwemles

Eigenlijk is zwemles voor iedereen belangrijk. Maar toch wel wat extra bij ons in Nederland, met al onze waterwerken, meren, kanalen, sloten, noem maar op.

Vroeg op laat krijgt iedereen te maken met een situatie waarbij het kunnen zwemmen  essentieel is om mee te kunnen doen, plezier te hebben of zich bijvoorbeeld gewoon veilig te voelen of nog belangrijker, veiliger te zijn. Denk hierbij aan de vakantie, op de camping, onderweg naar school,  tijdens het eendjes voeren, zwemmen met vrienden..

Wij hoeven het u niet te vertellen. Zwemmen is en blijft een belangrijk onderdeel van ieders opvoeding.

 

Wat we u wel graag willen vertellen is hoe wij kinderen leren zwemmen.  Het gaat er om dat kinderen technieken leren om zich zelfstandig voort te bewegen in het water,  zelfstandig in en uit het water te kunnen gaan en natuurlijk ook dat ze plezier beleven in het water.


Om uw kind de verschillende vaardigheden aan te kunnen leren zullen wij in het begin vooral bezig zijn met watervrij maken (vertrouwd zijn in en onder water en in het water durven zijn), het drijven op buik en rug en vervolgens het "zelf leren redden" naar de kant.
Wanneer kinderen dit kunnen zullen zij ontspannen in het water kunnen liggen en kan er begonnen worden met de benodigde zwemslagen en technieken die bij de diploma’s horen.